skip to Main Content

Wat zijn de woontrends van 2023?

Interieur- en woontrends veranderen ieder jaar, als het niet elk half jaar is, en trends zijn er natuurlijk deels om te volgen, maar je kan er ook gewoon van afwijken als je dat wil. Toch benieuwd naar wat de woontrends van 2023 zijn of heb je gewoon wat inspiratie nodig? We hebben de woontrends hier even voor je op een rijtje gezet.

  • We gaan massaal voor duurzaam

Tweedehands/vintage of DIY (do it yourself); duurzaamheid is een enorme trend in 2023. Je interieur een persoonlijke tintje geven kan natuurlijk het beste als je iets neerzet dat een ander niet heeft!

  • Als je denkt aan zacht…

Dan denk je Teddy! Deze superzachte, warme stof is heerlijk voor de koude maanden. Gangbare kleuren zijn wit en beige, maar in 2023 is alles mogelijk, van zwart tot babyroze. De wollige stof zorgt voor een knusse sfeer in je interieur en het zit ook nog eens heerlijk.

  • We stappen van aardetinten af

En gaan veel vaker voor kleur en color blocking! Wat color blocking is? Dat is het combineren van contrasterende kleuren zoals mosgroen en lila bijvoorbeeld. Om te color blocken heb je eigenlijk maar twee of drie kleuren nodig. Bijvoorbeeld door je eetkamerstoelen om en om een andere kleur te geven? Dit geeft een supergaaf effect!

  • Verven!

Over het algemeen helemaal tevreden met je interieur, maar mis je toch een bepaalde vibe? Een lik verf doet wonderen! Wat in 2023 helemaal in is, is het verven van je plafond. Dit verandert de look van de ruimte compleet, dat is gegarandeerd. Dus houd jij wel van een beetje risico? Dan is deze woontrend er één voor jou.

  • Donker hout

Donker hout zorgt voor een huiselijk sfeer, is chique en tijdloos en is goed te combineren. Donkerbruin is tegelijkertijd een keukentrend voor 2023! Hiermee kun je de (donkerbruine) plank dus niet mee misslaan 😉

Enthousiast geworden van de trends of denk je juist: ‘Dit is precies niks voor mij, maar ik weet wat ik wél wil.’? In beide gevallen kun je bij Woonhart Zoetermeer terecht om inspiratie op te doen en mooie nieuwe interieur-items te scoren. Zien we je snel in het Woonhart?

Back To Top
Zoeken